Την Τρίτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», με αίτημα την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 8.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, μα το κάλεσμα των διοργανωτών στα social media δεν φάνηκε να έχει μεγάλη απήχηση, καθώς η απουσία των νέων ήταν εκκωφαντική.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με την συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης σχολίασε το γεγονός στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook γράφοντας: 

polakis gia paraith8eite

Από την άλλη, η ΝΔ εξέφρασε την υποστήριξή της απέναντι στο κίνημα. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία έχει διευκρινίσει ότι δεν συμμετέχει στη διοργάνωση της αυριανής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ” στην Πλατεία Συντάγματος. Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτες τις επιθέσεις που δέχονται όσοι πρωτοστατούν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν συγκεντρώσεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους με δημοκρατικό τρόπο».

Κι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει το χθεσινό γεγονός στα social media. Πιο αναλυτικά, γράφει: «Πρώτον Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Νέοι άνθρωποι, άγνωστοι έως χθες μεταξύ τους, με τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και τις ζωές τους αποφάσισαν να κινηθούν. Πέρασαν από την θεωρία στη δράση. Θέλει γενναιότητα και ψυχή». 

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.